Ознака: Пулсот на Филип Петровски

Издвојуваме Историја

Досието на Вмро Дпмне ја доразбранува јавноста со денешното објавување

Денес во домот на Арм, „Институтот Димитрија Чуповски“, најде потреба да одржи трибина на тема лустрација, се со цел да се исчистат црните дамки во минатото, така што нашето општество […]

Колумни

Неојакобинци

Неојакобинците имаат замисла како се владее. Тоа е рецепт за таканаречено „конфликтно и вечно владеење“. За потребите на овој текст во почетокот ќе се потсетиме на некои термини. Не дека […]