Ознака: спорт

Останати спортови

Се разгледуваат врвни имиња: Мерката за ангажман на докажани тренери наиде на многу позитивни критики

Мерката за ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, наиде на многу позитивни критики. Вчера, само еден ден по нејзиното […]

Македонски фудбал

Фудбалската јавност ги поздрави новите мерки во спортот

Ангажман на врвни тренери од странство во спортските академии каде се градат младите и идни врвни спортисти, е една од 4-те мерки од областа на спортот кои вчера ги промовираше […]

Вести

Новите мерки за спортот ќе решат долгогодишен проблем

Со мерките кои денес ги промовираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ќе бидат решени низа проблеми со кои се соочуваше македонскиот спорт.За добро упатените нема дилеми, дека новиот сет мерки ќе биде […]

Вести

Прва мерка: Зголемена поддршка од државата за спортските федерации и олимпискиот комитет

Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, е првата од четирите мерки од областа на спортот, кои денеска ги промовира претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, […]

Останати спортови

Промоција на нови проекти од областа на спортот

Многу спортисти и спортски работници можат да се забележат на промоцијата на нови проекти од областа на спортот. Во моментот во хотелот „Мериот“ лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски објавува проекти […]

Вести

Груевски: Државата со зголемена поддршка за спортските федерации и олимпискиот комитет

Зголемена поддршка на државата за спортските федерации чии диспциплини се олимписки, како и зголемена поддршка на олимпискиот комитет, е првата од четирите мерки од областа на спортот, кои денеска ги […]

Останати спортови

Македонија вклучена во „Европската недела на спортот“

По повод одржувањето на „Европската недела на спортот“ Република Македонија преку Агенцијата за млади и спорт директно се вклучува во одбележувањето на овој голем настан. Предвидено е да се одржат […]

Останати спортови

Спектакуларен крај на Олимписките игри во Рио

Завршија 31-те летни Олимписки игри во бразилскиот град Рио де Жанеиро. По две седмици возбудливи натпреварувања, на крајот, најуспешни се натпреварувачите од Соединетите Американски Држави со 121 освоен медал.Табела на […]