Сина ајкула тешка 200 килограми уловена во Будва

Сина ајкула долга повеќе од три метри и тешка 200 килограми е уловена во Будва.

Уловите на сина ајкула од минатите години покажуваат дека овој вид ајкула најчесто се среќава во Јадранското Море на пролет.

Рајко Бојановиќ, член на спортскиот риболов клуб „Ширун“, улови ајкула и рече дека ќе биде препарирана во Природонаучниот музеј на Црна Гора, а изложбата е планирана за септември.

Пронајдете не на следниве мрежи: