Виц: Трпе и Трпана

Loading...

Мајката го прашува малиот Трпе:

– Како се чувствуваше последниот час денес Трпе?

– Како генерал мамо. Стојам во став мирно, и ја гледам мојата единица.

 

Докторот ја пашува Трпана:

– Дали имате некој од вашата фамилија што има некоја душевна болест?

– Имам, маж ми, се замислува дека е главен дома!

 

Трпе и Трпана го гледале на телевизија изборот за Мис, и Трпе рекол:

''Гледај, Трпано, оваа е како Мерцедес, а ти си како комбајн!''

Кога си легнале вечерта, Трпе ја прашал Трпана:

''Ќе се погалиме ли малку Трпано?''

''Зар за една сламка да го палам комбајнот???''- одговорила Трпана

 

Трпе ја кара Трпана:

– Ај ма доста пушиш, престани веќе еднаш со тие цигари! Ако веќе толку ти се пуши, пуши ја барем онаа работа…

– Како бе да престанам, да му се невиди, кај да најдам 20 комада дневно, а?

 

Трпана стои дома пред огледало и вика:

– Се чувствувам дебела и ружна! Трпе дај бе некој комплимент!

– Мислам дека видот ти е совршен!

 

После луда ноќ, Трпе ја прашува Трпана:

– Ајде сега кажи ми колку си имала пред мене?

Трпана налутена, молчи… После три саати молк, Трпе решава да прозбори:

– Па добро извини, не требаше да поставам такво прашање, лута ли си ми?

– Доста бре, уште бројам!

 

На час по логика Трпе прднал, ама цела училница засмрдела да копа. Професорката го избркала.

Трпе излегува и почнува да пцуе: – Да ти е*бам логиката….

Директорот го сретнува и го прашува зошто пцуе по логиката.

Трпе вели: – Мене ме избркаа од час да дишам свеж воздух, а тие внатре дишат смрдеа, што логика е тоа?

 

loading...