Виц: македонец и грк на олимпијада

Loading...

 
Македонски борач треба да се бори со грчки на олимпијада. Пред да влезат во рингот, тренерот му дава совети како да го победи, но знае и самиот дека ќе биде тешко, бидејќи гркот е доста добар.
Борбата почнува, и нашиот борач уште од првата секунда почнува да јаде ќотек. Гркот го удир, тепа, мава, треска, нокаутира… Крв прска на сите страни… Го држи под себе, во клинч, го витка, превиткува…
Едно време на трнеров жал му паднало и си ги затворил очите, не можел да гледа веќе. И наеднаш слуша “Aуууу” и аплауз од сите страни. Крева поглед, што да види; гркот на земја се витка од болки, а судијата го прогласува нашиот за победник. Му честитаат сите и кога излегува од рингот, тренерот му вика:
– Добро дете, што се случи, при крајот јас не можев да гледам од тага и наеднаш ти победи?
– Абе знаеш, ме удра, тепа, мава… Ме исповитка, и седам таков свиткан, више готов да се онесвестам и гледам две јајца пред мене! И ги гризнав!
– И? Што се деси??
– Е па не знаеш која сила човек ја добива кога ќе се гризне сам себе за јајца!
 

loading...