Виц: Како бега швалер

 

Жена водела љубов со својот швалер, кога наеднаш во собата влегол нејзиниот сопруг.

Тој збеснал и почнал да го брка швалерот, а тој истрчал во паркот.

Таму имало фонтана со статуи од голи мажи и застанал меѓу нив, надевајќи се дека сопругот нема да го забележи.

Едно време, слушнал глас од кај другите статуи:

– Соблечи ги чорапите зошто сите ќе не фатат!

 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: