Виц: Трпе-рибар

Loading...

Трпе се буди во 4 часот наутро.
– Трпано ја ќе одам по риба! Се спремил и излегол. Седнал во Југото и не можел да го запали. Се мачел едно пола саат и ништо. Полека влегол дома, и на прсти се пикнал во креветот. – Ладно е надвор? – Прашува Трпана. – Грч е! – А волон мој, по риба отиде.

loading...