Малиот Трпе требало да се жени и ден пред венчавката го прашува татко му:

Малиот Трпе требало да се жени и ден пред венчавката го прашува татко му:Малиот Трпе требало да се жени и ден пред венчавката го прашува татко му:- Тато, што треба правам на првата брачна ноќ?- Сине, се што прави жена ти, прави и ти.Така и било. После венчавката одат во собата, жена му го гледа и он ја гледа неа. Она се соблака, и он се соблака. Она легнува во кревет, легнува и он. Она дига нога, и Трпе дига нога. Му паднало чудно и ја прашал жена му:- И сега што?А она му одговорила:- Епа сега ќе чекаме некој да не из*бе.Малиот Трпе требало да се жени и ден пред венчавката го прашува татко му:- Тато, што треба правам на првата брачна ноќ?- Сине, се што п

Пронајдете не на следниве мрежи: