Охридски клише муабети!

Loading...

Охридски муабети!Си седам накафе онде долу к`ј Милениум, набрзина да се напијам едно пивце тук ми звонит телефонот. Другарот Номче е:-         К`ј се ре ти?-         Еве ре накафе милениум ама сега ќе станам.-         Ам чекај море, сега за 2 минути ќе дојдам ќе пиеме заедно-         Ај-         Ајчекам 2 минути, 20 минути Номче го немат, му се јавувам пак:-         Еве море идам, што ти се брзат толку? Се најдов со Климче, тантара-пантара..знајш како е, ама еве идам!Поминаа уште 5 минути, 15 минути…Номче нигде го немат..а јас веќе 4 пива сум испил. Само што станав и тргнав по чаршија нагоре, ете го Номче одзгора идит…-         Море смрден кај ојш, нели заедно ќе пиевне кафе?-         Ам кај беше досега-         Па ти реков идам за 2 минути, колку поминаа, 5-6 ти одма си станал..што другар си ваков…
Седиш Скопје накафе, си прајш муабет со другарот, тук тој до тебе почвит да ти зборвит:-         Дечко слушам по акцентот дека си Охрид а? Ова година немит гости нешто, слабо бањање у ензерото…хаха се шалам…-         Да од Охрид сум, што е море сега, за илинден ми е пукате глата во Охрид, сега и овде неможам да се напијам едно кафе од 90 денари?-          Се зезам бе пеер, не се љути одма. Дали ја знаеш Билјана, живее у Охрид онде кај Болницата, учит тука, цимерка е на мој другар..-         Ја знам, еееее уба работа ре, само една Билјана имаме во Охрид.
 
–         Фати спортска?-         Не бе една ме заеба-         Не бе, и мене
–     К`ј ојш ре?-     Ја ре, ти?-     Ја ре и јас-     Е убо котака-     Ај-     Ај
–        Од к`ј си бе ти?-        Од варош-        Крстон колку пати го имаш фатено?
–     Колку се пиперкиве?-     40-     Многу бе-     Ам ак сакаш да прајш ајвар, ак неќиш неморат
–        Што прајш, како си?-        Барам работа-        Ам оди чекај к`ј чинарон..
Извор: ohrigani.mkСи седам накафе онде долу к`ј Милениум, набрзина да се напијам едно пивце тук ми звонит телефонот. Другарот Номче е:

loading...
Loading...