Ознака: вицови

Вицотека

ВИЦ: Леб

Некој човек отишол во продавница да си купи леб. – Колку е црниот леб? – 50 денари… – Многу, бе! Како може да е толку скап? – Сега ќе ви […]

Вицотека

Виц: Риба

Влав оди во рибарница: – Колку чини рибава? – 200 денари. – Скапа е за мене. – Сто и педесет! – Многу е. – 100! – Не можам да ти […]

Вицотека

Дечкото ја прашува девојката: Душо, ти кажал ли тебе некој дека личиш на Анџелина Џоли?

Дечкото ја прашува девојката: Душо, ти кажал ли тебе некој дека личиш на Анџелина Џоли?  – Не. – Па како да ти кажат кога не личиш!Дечкото ја прашува девојката: Душо, […]

Вицотека

Препишување

Две плавуши полагале испит. Послем завршувањето на испитот, едната плавуша ја прашува другата: – Еј како помина, напиша ли нешто? – Не ништо не напишав. – И јас ништо не […]