Ознака: Влатко Ѓорчев

Вести

Ѓорчев: Соработка помеѓу централната и локалната власт за што повеќе реализирани проекти и барања на граѓаните

Максимумот на локални проекти може да се направи доколку имаме соработка помеѓу централната и локалната власт. Кога тие соработуваат, кога се грижат за истите работи тогаш има повеќе обновени улици, […]

Вести

Ѓорчев: Народот ќе ја состави Владата, големо НЕ за она што СДСМ и Заев го ветуваат

Денешната посета на Фалиш, на Саракино, на Здуње на гостиварскиот и тетовскиот регион е во функција на што е можно повеќе контакти со граѓаните, да зборуваме со нив, да ги […]

Вести

Ѓорчев: Граѓаните се врховен арбитар, тие даваат или земаат власт

Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ денес повторно е на терен меѓу граѓаните. Тој оствари посета на Брвеница, Седларце, Лешок, Непроштено и повеќе други места во општина Теарце.Ги слушна потрбите на граѓаните […]

Колумни

Кој се грижи за граѓаните и за нивните проблеми?

Една од најважните работи во еден изборен натпревар е наметнувањето на темите, односно создавањето на вкупниот наратив. За овие избори има јасна разлика, јасна дистинкција. ВМРО-ДПМНЕ сака да ги наметне […]

Вести

Ѓорчев: Граѓаните знаат и чувствуваат кои се оние кои се борат за нив

И од Лозово и од Свети Николе и од Штип и од Велес и од целата Македонија праќаме една силна порака за унитарноста на Македонија, за самостојноста и независноста на […]

Вести

Ѓорчев: Македонија беше под удар, но стоеше исправено

Жителите на Тетово денес поврдија дека се за избори. Членот на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев вечерва од Тетово каде ги започна активностите на терен истакна дека повеќе нема […]

Вести

Ѓорчев: Ние сме во 80. минута, водиме 5:2 и треба само да го завршиме натпреварот

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев во денешното издание на емисијата „Радио Полиграф“ на Радио Слободна Македонија со Дејан Андоновиќ истакна дека фудбалски кажано, натпреварот е во 80. минута, неговата партија […]