Ознака: конгрес

Издвојуваме

Филип Петровски: учествувате на наместен конгрес, историјата ќе биде немилосрдна

Обраќање до делегатите од Валандовскиот конгрес и сите членови на ВМРО-ДПМНЕ, Почитувани браќа и сестри, во пресрет на историските моменти кои следат, а тоа е и нелигитимниот конгрес, сакам да […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Овој конгрес е компромитиран и наместен пред да почне

Некој упорно удира со главата во зид. Таа глава одеше во зид и со уцените од Заев, Пржино, а и растурањето на коалицијата ВМРО-ДУИ… Таа глава упорно си сака да […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Базата не се слуша веќе подолг период и служи само како бројка

Отворено писмо до медиумите, граѓаните на Македонија и членовите на ВМРО- ДПМНЕ во пресрет на веќе компромитираниот и нелигитимен конгрес. Почитувани, Чувствувам голема одговорност и должна почит кон секого од […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Да излеземе на дуел за членовите да знаат кого бираат!

Почитувани, Во контекст на престојниот конгрес, а се со цел транспарентно преставување пред македонската јавност заради решавањето на стратешките прашања кои ќе следат, а во Америка како постојана пракса и […]

Издвојуваме

Филип Петровски: Што ќе променам како претседател на ВМРО!

Што ќе променам како претседател на ВМРО, 1. Ќе ги отворам вратите на сегашната палата, и ќе ја претворам пповторно во народен штаб на ВМРО (ренген детекторот ќе го извадам […]

Издвојуваме

До Филип Петровски: Потребен е Водач, мислител, и човек со Патриотско чувство

Почитуван Г. Филип Петровски… Немој да заборавиш дека ако снемаме пари, не е опасно зашто пак можеме да заработиме.. Нај лошото е што ќе снемаме време… Не навлегувам во минатото […]

Вести

Подршка за Филип Петровски со факти!

Зошто некои во своите злобни намери патриотизмот го мешаат со радикализам во негативна смисла на зборот. Затоа сакам да поставам неколку јавни прашања. Зарем нашите Македонски народни патриотски песни треба да […]