Ознака: локална самоуправа

Локална самоуправа Скопје

Изградбата на колекторски систем за фекална канализација во Општина Илинден

Општина Илинден започна со реализација на приоритетниот проект за изградба на колекторски систем за прифаќање, третман и одведување на отпадните фекални води од домаќинствата  и стопанските објекти во Илинден и […]

Локална самоуправа

ФОТО: Општина Радовиш реализира повеќе значајни проекти во локалната инфраструкура

Деновиве се забележителни голем број на градежни активности кои се одвиваат во повеќе населени места и градот Радовиш особено во делот на подобрување на локалната инфраструктура.Градоначалникот на општина Радовиш Сашко […]

Вести

ЗЕЛС: Мандатите на градоначалниците и советниците до 15 мај 2017

Управниот одбор на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија- ЗЕЛС, го поддржува доставеното мислење од Министерството за локална самоуправа за траење на мандатите на градоначалниците и советниците до […]

Локална самоуправа

Градот под Марковите кули ќе стане горд на стадионот „Гоце Делчев“

Фудбалската федерација на Македонија со поддршка од УЕФА и „Хет трик 4“ програмата за развој, официјално ги започна активностите за изградба и реконструкција на нов, модерен и квалитетен фудбалски терен […]

Локална самоуправа

Привршува рокот за поднесување на елаборатите за легализација на дивоградбите во Прилеп

Сите граѓани кои немаат поднесено елаборати за легализација на дивоградбите тоа да треба да го направат до крајот на овој месец за да се запазат законските рокови. Тоа важи за […]

Локална самоуправа

Отворени денови на Платежната агенција во Општина Кривогаштани

Во рамки на Отворените денови на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, денеска во посета на Општина Кривогаштани беа претставници од платежната агенција, предводени од директорката Билјана […]

Локална самоуправа

Изградба на потпорен ѕид за подобра безбедност во населбата Варош-Поткули во Прилеп

На Ул. „Илија Полутешки“ во населбата Варош – Поткули, повеќе од пола век беше небезбедна за движење и одвивање на сообрајќајот, кој стануваше погуст  од година во година, со проширувањето […]

Локална самоуправа

Берово добива современа фитнес зона на отворено

Спортскиот центар “Стара гимназија“ во Берово се повеќе го добива планираниот современ изглед и спортско катче во кое сите возразни генерации ќе можат да спортуваат.Деновиве во комплексот интензивно се работи […]