Ознака: намирници

Живот

Дали знаете ШТО значат НАЛЕПНИЦИТЕ на овошјето и зеленчукот?

Секое увозно овошје и зеленчук мора да има налепница, а кодовите на нив, откриваат на кој начин се произведени намирниците. Така имате подобри информации за производите кои ги купувате.Увезеното овошје […]

Живот

Се подготвувате за одмор, а стомакот ви „ВИСИ“? За 7 дена ќе ви биде РАМЕН КАКО ДАСКА ако го направите ова!

Кејт Адамс, автор на книги за здравје и исхрана, како и основач на клубот „Flat Tummy Club“, падна во замка на целодневно седење пред компјутер, што резултирало со вишок килограми […]

Живот

НЕМА ГРЕШКА! Три намирници кои се најдобри за метаболизмот!

Овие три намирници се спас за лошото варење…Сливи Да, сливите се извор на прехрамбени влакна, кои го стабилизираат варењето. Но, тоа е само почеток на здавствените „супермоќи“. Содржат и некои […]