Трпе и Цветко биле колеги од иста фирма…

Loading...

Трпе и Цветко биле колеги од иста фирма. Еднаш разговарале и Трпе рекол: – Потребен ми е одмор од работа. – Како мислиш тоа да го изведеш ?? – прашал Цветко. – Сега ќе видиш како – рекол Трпе. Се качил на плакарот, ги заглавил нозете горе и се обесил со главата надолу. Влегол шефот и го прашал што прави. – Еве, јас сум сијалица – рекол Трпе. – Ајде, земи 3 дена одмор – му рекол шефот. Трпе задоволно излегол, а по него тргнал и Цветко. Шефот прашал: – А каде одиш ти ??- Е па шефе, сијалицата ја пуштивте, сега јас во мрак ли да работам?
 Трпе и Цветко биле колеги од иста фирма. Еднаш разговарале и Трпе рекол: – Потребен ми е одмор од работа.

loading...
Loading...