Ознака: проект

Издвојуваме Интервјуа

Козарев информираше за нов проект

ПУЛС 24 : Професоре Атанас Козарев пред неколку дена имавте промоција на програма за образовни формации за парамедици во рамките на Академијата за итна медицинска помош на Југоисточна Европа – […]

Технологија

„Ауди“ се вклучува во проектот за воздушни такси во Инголштад

„Ауди“ ја пренесува мобилноста во третата димензија. Минатата недела во Берлин беше потпишан посебен документ за намерите на компанијата. Брам Шот, Извршен директор и член на Управниот одбор задолжен за […]

Вести

Проект за зголемување на вработувањето лица со попреченост

„Центар за вработување на лица со хендикеп“ е новиот проект што почнуваат да го реализараат Стопанската комора на Македонија и „Полио Плус – движење против хендикеп“. Проектот е дел од […]

Вести

Проекти за подобрување на квалитетот на воздухот

Резултати од  твининг проектот „Понатамошно зајакнување на капацитетите за ефективна имплементација на европското законодавство во областа на квалитетот на воздухот“ ќе бидат презентирани денеска.На настанот се најавени обраќања на министерот за […]

Вести

Нелоски: Бројот на превезени патници зголемен за 309%, „Реално“ предвидува продолжување и нови проекти за туризмот

Македонија денес е една од земјите во регионот која има значителен напредок во воспоставувањето на што поголем број дестинации во меѓународниот авионски сообраќај. Ова несомнено значи дека за Македонија за […]

Вести

Нелоски: Бројот на превезени патници зголемен за 309%, „Реално“ продолжува и со нови проекти за туризмот

Македонија денес е една од земјите во регионот која има значителен напредок во воспоставувањето на што поголем број дестинации во меѓународниот авионски сообраќај. Ова несомнено значи дека за Македонија за […]

Вести

Витален проект за македонскиот здравствен систем- Новатата Клиничка болница во Штип

Постарите штипјани се сеќаваат дека штипската болница е изградена од пред околу 80 години и претставувала прв болнички капацитет во источниот дел на Македонија. Оваа болница со неколку доградби во […]

Вести

СДСМ ветува нов клинички центар, проект кој Вадата почна да го реализира

СДСМ продолжува во својата пракса да ветува реализирање на проекти кои веќе се реализирани или нивната реализација е отпочната. Овој пат опозицијата ветува дека ќе изгради  нов, модерен и функционален […]