Ознака: сода бикарбона

Живот

Сода бикарбона и прашок за пециво не се исти: Која е главната разлика и кога се користат?

Многу луѓе мислат дека прашокот за пециво и сода бикарбоната се иста работа, па затоа често ги користат за исти цели во кујната или домаќинството. Сепак, треба да знаете дека […]

Живот

Овие работи сигурно ги имате дома, а не знаете дека со нив можете да го светнете домот

Нема потреба повеќе да фрлате толку пари на скапите средства за чистење, погледнете дека тие не се секогаш неопходни. Понекогаш доволни се и некои работи кои веќе ги имате дома […]

Живот

Почнала да консумира лимон и сода бикарбона, а наредните денови воочила промени во организмот – ова се предностите

Смесата од сода бикарбона и ломон е корисна за чистење на лицето и отстранување на мртвите клетки од кожата, но исто така и за избелување на забите. Многу од намирниците […]

Живот

СОДА БИКАРБОНА Е ЛЕК НА 21 ВЕК!!

СОДА БИКАРБОНА Е ЛЕК НА 21 ВЕК!! Многу луѓе сега страдаат од зголемена киселост (ацидоза) поради присуство на отрови во храна, воздух и вода, вклучително и пестициди. Ментални нарушувања, вклучувајќи […]

Нега и убавина

Силна комбинација која лечи многу болести: Сода бикарбона и лимонов сок

Сода бикарбоната се користи за нега на телото како надворешно така и внатрешно. А доколку ѝ додадете витамин Ц кој се наоѓа во лимоновиот сок тогаш ќе добиете моќна комбинација […]