Ознака: Алипашина џамија

Македонија

Ердоган ќе присуствува на свеченоста по повод реконструкцијата на Алипашината џамија во Охрид

Турската амбасадорка Тулин Еркал Кара вчера за време на посетата на Алипашината џамија во Охрид најави дека претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган ќе допатува на свеченоста по повод промовирањето […]

Македонија

Дијалог е чарето за минарето на Алипашината џамија во Охрид

Институциите ќе постапат согласно законите и преку дијалог со сите засегнати страни, а имајќи ја во предвид сензитивноста на прашањето, ќе се најдат решенија во интерес на граѓаните на Охрид […]