Ознака: Блажена Марија

Живот

Денеска е Света мироносица Марија Магдалина – Блажена Марија

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 22 јули. Денеска е Св. мироносица Марија Магдалина. Света Марија Магдалина црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде […]

Вести

Денеска е Блажена Марија

Денеска е Св. мироносица Марија Магдалина.Света Марија Магдалина црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Инаку, потекнуваше од градот Магдала […]