Ознака: гасовод

Вести

Албанија, Грција и Италија со заедничка поддршка на гасоводот ТАП

Албанската, грчката и италијанската влада потпишаа во среда во Атина договор за поддршка за изградба на гасоводот ТАП, со кој гасот од Азербејџан ќе се носи во Европа.Изградбата на овој […]