Ознака: Државнен архив на Република Македонија

Вести

Во Штип промовирана едицијата „Црните страници на УДБА“

Во Домот на млади во Штип денеска беше промовирана едицијата „Црните страници на УДБА“ во издание на Државниот архив на Македонија. Ангел Костадинов, Панче Смилевски, Трајче Спасовски, Драган Срцев, Коце […]

Вести

Фељтон: Црните страници на УДБА – Елиминацијата на ВМРО по 1945 година – Том I

„Црните страници на УДБА“ е сведоштво за едно време, бурно време. Период во кој била супресирана каква било мисла што излегувала надвор од „дозволеното“ мислење на номенклатурата на власт. Дали […]