Ознака: лева

Занимливости

Зошто невестата стои од левата страна на младоженецот?

Обичај е на денот на венчавката невестата да стои од левата страна на младоженецот. Дали знаете зошто е тоа така?Оваа традиција потекнува од времето кога браковите биле договарани, а киднапирањата […]