Ознака: Марија Магдалина

Живот

Денеска е Света мироносица Марија Магдалина – Блажена Марија

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 22 јули. Денеска е Св. мироносица Марија Магдалина. Света Марија Магдалина црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде […]