Ознака: миг21

Контроверзни фајлови

Како советски пилот со ловец МиГ-21 побегна од аеродром на НАТО?

Пред точно 53 години се одигра несекојдневен настан кој влезе во аналите на советското воено воздухопловство. Имено, „ганц“ нова модификација на авион-ловец МиГ-21ПФМ по грешка на пилотот кој управуваше со […]

Видео

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! (видео)

Чинеше 5 милијарди долари, НАЈСКАПИОТ ПОДЗЕМЕН АЕРОДРОМ НА СФРЈ денеска изгледа вака! Граден скоро 14 години а уништен во 1992 година со 50 тона експлозив… Аеродромот Жељава бил најголемиот подземен […]