Ознака: на почеток

Македонија

Франција и Холандија се противат на почеток на преговорите со Албанија и Северна Македонија

“Повеќе земји-членки на ЕУ го одбиваат почетокот на преговори со Албанија и Северна Македонија“, пишува денес австрискиот весник “Пресе“, пренесе “Дојче Веле“. Со оглед на тоа што за почетокот на […]

Македонија

Грејната сезона на почеток – скопјани почнаа да се гушат

Грејната сезона е на самиот почеток, а загаденоста веќе неколку пати го минува дозволениот праг на штетни честички во воздухот. Институциите само на хартија се залагаат за спроведување на 39-те прифатени […]