Ознака: на Шабан Шаулиќ

Црна хроника

На саботната Задушница на гробот на Шабан Шаулиќ осамна Поема за кралот

Местото каде што е погребан Шабан Шаулиќ – кралот на народната музика, големиот човек и пријател секојдневно го посетуваат семејството, колегите и пријателите. Тука секојдневно доаѓаат и голем број негови обожаватели, […]