Ознака: нечиста крв

Вести

Вечерва објавено продолжение на НЕЧИСТА КРВ

Вечерва објавено продолжение на НЕЧИСТА КРВ. Еве што напишаа како објаснување од ИРЛ: Истражувањето Нечиста крв е базирано на 24 пријави на граѓани од Македонија и Косово. Нивните потресни сведоштва […]

Вести

Инсистираме на темелна истрага и одговорност за прекршувањата на правата на пациентите

Министерството за здравство и останатите државни органи кои учествуваа на вчерашната прес конференција уште еднаш демонстрираа како институциите со содржината и особено начинот на изразување сами ја зголемуваат општата недоверба […]

Вести

После документарецот НЕЧИСТА КРВ: Бесплатна правна помош за граѓаните што ќе пријават проблеми со здравствениот систем

Документарниот филм „Нечиста крв“, во продукција на Истражувачката репортерска лабораторија, откри низа прекршувања на основни човекови и уставно загарантирани права, како и целосно затајување на системот, кој е должен да превенира […]