Ознака: разговор

Живот

Бидете нивниот херој: Како да им помогнете на блиските лица кои се во депресија?

Колку и да негираат, на лицата кои страдаат од депресија им треба помош! Во ред, потребна им е помош од доктор, но верувајте дека уште повеќе им треба некој од […]

Вести

Заев: ме снимал син му на Верушевски

Заев: ме снимал син му на Верушевски Заев одговарајќи на новинарско прашање на својата прес конференција го изјави следното: „Соговорникот што ме снимал е господинот Александар Верушевски. На ручек е […]

Занимливости

Зошто треба да клекнете во висина на детето кога разговарате со него?

Добрите родители знаат дека кога разговараат со детето, посебно во текот на „тантрум“ или посериозна тема, треба да бидат на негова висина. Звучи навидум чудно, но ова може многу да […]

Живот

Дали е нормално да разговарате сами со себе?

Луѓето размислуваат визуелно и вербално. „Вашиот утрински монолог е разговор кој го водите на глас, а може да претставува и апстрактен облик на изразување“, пишува vice.com. Многу животни прашања коишто […]

Живот

Љубезни начини како да прекинете непријатен разговор

Доколку сте воспитани со добри манири и поседувате доза на пристојност, понекогаш може да ви паѓа тешко да прекинете разговор, а притоа другата личност да не помисли дека сте некултурни. […]