Ознака: среќни

Живот

Зошто „лошите“ девојки се посреќни од „добрите“?

Џил П. Вебер, психолог од Вашингтон, тврди дека девојките уште од најрана возраст се обидуваат да создадат посреќно опкружување. Учат дека доброто однесување е полесно и поради тоа почесто им […]

Живот

Што е она што ги прави жените среќни?

Заборавете на шопингот и чоколадото, затоа што повеќето жени ги ценат своите пријателите. Истражувањето спроведено во Австралија покажало дека повеќето жени се здобиваат со чувство на среќа од своите пријатели. […]