Ознака: УНДП

Издвојуваме

Пакомак го продолжува проектот „3Д екобус“ со поддршка на УНДП и јапонската влада

Повеќекратните добитници на Националната награда за најдобри општествено одговорни практики во категоријата „Заштита на животната средина“ – Пакомак, во наредниот период продолжува со имплементација на наградениот проект „3Д Екобус“ овој […]

Локална самоуправа

Средба на градоначалникот Трајковски со експерти од ЕУ, УНДП и Уницеф

Градоначалникот Тони Трајковски во својот кабинет оствари средба со експерти од ЕУ, УНДП и Уницеф.На состанокот се разговараше за состојбата за време и по поплавата во општина Гази Баба. Градоначалникот […]

Вести

Грантови за сопствен бизнис за 500 лица преку програмата „Самовработување“

Сертификати за грантови во износ од неповратни 185 илјади денари за развивање сопствен бизнис денеска добија 500 невработени лица кои успешно ги поминаа обуките од програмата „Самовработување“. Грантовите ги доделува […]

Вести

Почна обуката на земјоделците од струмичкиот и радовишкиот регион – кандидати на грантовите за воведување на агроеколошки мерки

Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамките на Проектот за управување со сливот на реката Струмица, финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка, почна со обука на […]

Издвојуваме

Re-Bot: Машина која рециклира пластика е победник на овогодинешниот климатски камп и добитник на наградата од 10.000 долари

Re-Bot, паметна машина – за надминување на предизвиците на тврдиот отпад го освои првото место на натпреварот за борба против климатските промени и поттикнување на урбаната отпорност.Идејата на тимот на […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода и УНДП ќе ја реконструираат спортската сала во ООУ „Невена Георгиева Дуња“

Градоначалникот на општина Кисела Вода и Постојаниот претставник на УНДП во Македонија, денес потпишаа нов Договор за соработка за заедничко инвестирање во креирање на мерки за енергетска ефикасност на локално […]