Ознака: Храм „Св. Јован Крстител“

Вести

Храмот „Св. Јован Крстител“ во Капиштец ќе добие фрескоживопис

По осум децении во храмот „Св. Јован Крстител“ во Скопје ќе биде насликан фрескоживопис, на површина од 478 метри квадратни. Изведувањето на работите од стручниот тим во внатрешноста на црквата […]