Ознака: Централна

Економија

ЕЦБ: Бугарија не ги исполнува критериумите за влез во еврозоната

Бугарија и другите шест земји, кои се кандидати за пристапување кон еврозоната, не ги исполнуваат условите за членство, пишува во соопштението на Европската централна банка, пренесува бугарскиот весник „Труд“.Бугарија, Чешка, […]