Занимливости

Занимливости

Факти за Храната и Пијалоците

Дали знаевте дека алкохолните пијалоци ги содржат сите 13 минерали неопходни за живот.   Доколку не го знаевте ова и уште неколку останати интересни занимливоти поврзани со храната и пијалоците, тогаш […]

Занимливости

Консумирањето чоколада носи повеќе Нобеловци

Консумирањето чоколада ги јакне когнитивните способности кои се „услов без кој не се може“ за да се добие Нобеловата награда, а постои блиска корелација во количеството изедена чоколада во секоја […]

Автомобилизам

Возила од милион евра покриени со песок

Некогаш овие суперлуксузни завтомобили биле симбол на раскошниот живот на странците во Дубаи. Денес овие прашнасти автомобили сведочат дека и богатите не ја избегнале светската криза. Меѓу овие прашнасти автомобили […]