Ако жената сака да биде среќна, МОРА ДА ГИ ИЗБЕГНЕ ОВИЕ 3 ТИПОВИ МАЖИ: Совети од познат мудрец вредни злато

Конфучие бил кинески филозоф и социјален реформатор. Неговата филозофија го нагласува личниот морал, исправноста на општествените односи, праведноста и чесноста. Неговата мудрост со векови се пренесувала од колено на колено, а денес во современото општество неговите идеали ги следат оние кои се инспирирани од неговите дела.Изборот на луѓе со кои ќе го споделите вашиот живот не е лесна задача. Мора да бидете фокусирани на таа одлука за да не го уништите вашиот живот и животот на другите. Жените често избираат мажи кои изгледаат супериорно и моќно, што не е секогаш вистинскиот избор. Изгледот често знае да измами, но и првиот впечаток, затоа внимателноста е секогаш на прво место. Важно е да ги изберете оние кои одговараат на вашите внатрешни потреби и вредности.Конфучие зборуваше за луѓето што треба да се избегнуваат, што според него е корисна информација за жените.Првиот типТоа се луѓе кои сакаат да ја префрлат вината на другите и да владеат со туѓите животи. Постои изрека дека несреќниот човек има тенденција да ги обвинува другите за својот неуспех, затоа не избирајте некој што е несреќен. Има голема разлика помеѓу неисполнет потенцијал и глупаво незадоволство. Треба да научите да ја препознавате таа разлика и никогаш да не дозволите таква личност да ви ги уништи соништата и сè убаво што имате во вас.Втор типТаквите луѓе поставуваат високи барања од другите, но не ги поставуваат истите барања од себе. Ако мажот не е задоволен со вашето образование, изглед или телесна тежина, тој не е добар избор. Ако се грижи, ќе ги прифати сите ваши силни и слаби страни. На крајот на краиштата, тој може да ви обезбеди образование на престижен универзитет, да плати салон за убавина и да ви предложи да се префрлите на поздрава исхрана, но да се согласите само ако и вие тоа го сакате, а не само поради него.Трет типОвие луѓе даваат празни ветувања. Не наседнувајте на празни зборови, туку барајте дела. Жените често копнеат за ветувања затоа што сакаат да веруваат во доброто, повеќе од лошото. Сепак, живеењето во илузија е привремено задоволство, затоа погледнете ја крајната линија на ситуацијата. Ако вашиот партнер зборува многу, но прави малку, вашиот живот со него веројатно нема да се промени многу.Комуницирајте со што е можно повеќе луѓе, но внимавајте кому се отворате и на крајот да му го дадете срцето. Овие совети нека ви бидат водич, не само за изборот на партнер, туку и за изборот на луѓето кои треба да бидат во вашата околина. Заборавете на сите лоши работи што ви се случија, како и на луѓето кои уништија дел од вашата надеж и верба во доброто. Конфучие рекол: „Бидете љубезни и почитувајте ги сите луѓе, дури и оние кои се груби кон вас – не затоа што тие го заслужуваат тоа, туку затоа што заслужувате да бидете личност достојна за такво однесување“.

Пронајдете не на следниве мрежи: