Американската влада со тужба против Армстрог

Владата на Соединетите Американски Држави поднесе тужба против Ленс Армстрог, поради тоа што ги измамил државните спонзори користејќи допинг за време на целата негова кариера.Армстрог и неговиот тим со години уживале поддршка од државни фирми, од кои добивале милиони долари на патот до седум титули на „Тур д'Франс“.Титулите на Армстрог му беа одземени, а тој беше казнет со доживотна суспензија од велосипедизмот поради допинг.Откако и самиот Армстронг во интервју кај Опра Винфри призна дека користел допинг, стана јасно дека ќе се соочи со бројни тужби и дека ќе мора да ги врати парите кои ги добил за време на кариерата од бројните спонзори.„Оваа тужба би требало да му помогне на US Postal да ги врати десетината милиони долари кои му ги даде на тимот врз основа на лажни ветувања“, рече државниот обинител.
МакфаксВладата на Соединетите Американски Држави поднесе тужба против Ленс Армстрог, поради тоа што ги измамил државнит

Пронајдете не на следниве мрежи: