Американски портал состави екипа од играчи од поранешна Југославија

Порталот „SBNation.com“, направи идеален фудбалски тим составен од играчи од земјите на поранешна Југославија.Во идеалните 11 според американскиот портал нема место за ниту еден играч од Македонија, најмногу играчи има од Србија и тоа четворица, по двајца доаѓаат од Хрватска и Косово, а по еден фудбалер доаѓа од Словенија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.Единствен Македонец кој конкурира за место во овој тим според „SBNation.com“ е дефанзивецот на Мајнц, Николче Новески.Новески заедно со Бранислав Ивановиќ, Александар Kоларов, Адем Љајиќ и Филип Ѓуричиќ (Србија), Асмир Беговиќ (БиХ), Андрија Делибашиќ, Стефан Савиќ (Црна Гора), Марио Манџукиќ, Јосип Радошевиќ (Хрватска) би бил на клупата за резерви.
Идеалниот тим според порталот во формација 4-3-3 изгледа вака:Самир Хандановиќ (Словенија) – Дарио Срна (Хрватска), Невен Суботиќ (Србија), Немања Видиќ (Србија), Матија Настасиќ (Србија) – Александар Игњовски (Србија), Лука Модриќ (Хрватска), Гранит Џака (Косово) – Џердан Шачири (Косово), Стеван Јоветиќ (Црна Гора), Един Џеко (БиХ).
МакфаксПорталот „SBNation.com“, направи идеален фудбалски тим составен од играчи од земјите на поранешна Југослав

Пронајдете не на следниве мрежи: