Вук Јеремиќ исклучен од Демократската партија

 Извршниот одбор на Демократската партија(ДП) во четврток вечер го исклучи Вук Јеремиќ од партијата заради непочитување на одлуката на Главниот одбор на ДП и кршење на статутот на партијата.„Во Демократската партија размената на мислења и аргументите се секогаш добредојдени, а откако органите на партијата ќе донесат одлука, таа е обврзувачка за сите членови на партијата, без исклучоци“, соопшти ДП по седницата на Извршниот одбор.Вук Јеремиќ е исклучен од партијата бидејќи не го врати пратеничкиот мандат иако Главниот одбор го побара тоа од него.
Макфакс Извршниот одбор на Демократската партија(ДП) во четврток вечер го исклучи Вук Јеремиќ од партијата заради непочитување на одлуката на Г

Пронајдете не на следниве мрежи: