Господарот на кармата и времето гази во Риби до 2026 година! 4 знаци минуваат низ најголемите промени во последните 30 години

Астролозите се согласуваат дека Сатурн е една од најважните планети во нашите животи, а од март 2023 година е во Риби, каде што ќе остане до февруари 2026 година, што ќе биде повеќе од доволно време да се промени животот на сите хороскопски знаци.Сатурн во Риби е позиција која ја комбинира енергијата на Сатурн, планетата на одговорноста, ограничувањата и структурата, со чувството и интуитивната природа на знакот Риби . Оваа комбинација може да резултира со сложени и длабоки искуства за луѓето кои го преживуваат влијанието на оваа планета.Сатурн е конзервативна и дисциплинирана планета по природа, која има тенденција да воспоставува ред и структура. Меѓутоа, во знакот Риби , оваа енергија може да стане малку посуптилна и обвиткана со имагинација и чувствителност. Личноста со оваа позиција може да има внатрешна потреба да разбере духовни теми.Сатурн во Риби може да донесе предизвици во поставување јасни граници и дефинирање на лични цели. Едно лице може да биде склоно кон интроспектирање и анализирање на сопствените стравови и ограничувања, стремејќи се да се ослободи од нив преку духовен раст и самоспознавање. Може да има чувство на тежина или притисок поврзано со духовно и емоционално созревање.Балансирање помеѓу фантазијата и реалностаЕдна од клучните лекции на Сатурн во Риби е учењето да се балансира реалноста и фантазијата, помеѓу духовните цели и практичните обврски. Едно лице може да биде предизвикано да ги интегрира своите духовни вредности во секојдневниот живот, што може да бара трпение и посветеност.Оваа позиција, исто така, може да го поттикне човекот да се соочи со колективното страдање и предизвиците на светот, како и да најде начини да придонесе за поголемо добро. Едно лице може да биде особено чувствително на страдањето на другите и да има силна емпатија за оние кои се во неволја.Духовен растКонечно, Сатурн во Риби може да донесе длабока внатрешна мудрост и капацитет за длабоко духовно разбирање. Преку прифаќање предизвици и преземање одговорност за сопствениот духовен раст, човекот може да постигне внатрешна стабилност и мир.Сатурн во Риби има најсилно влијание врз Рибите, Стрелците, Близнаците и Девицата.РИБАВие сте еден од знаците кои претрпеа најголеми промени во последните 30 години. Имате впечаток дека целиот живот ви се менува, а тоа не е далеку од вистината. Вие сте на голема пресвртница во вашиот живот, а Сатурн повремено има за цел да ве измачува и успори за да можете да се промените како личност.СТРЕЛЕЦСемејните промени започнаа во март 2023 година и продолжуваат да се случуваат до 2026 година. Сè што е поврзано со родителите, станот или наследството може да биде релевантно во наредните години. Се менувате како личност и сигурно повеќе ќе се грижите за луѓето кои ви се блиски.БЛИЗНАЦИПред вас се големи промени во кариерата. Сатурн полека, но сигурно ја менува вашата професија, а тоа ќе биде готово до 2026 година. Можете лесно да ја промените вашата компанија, работното место или позиција на вашата моментална работа. Тоа нема да се случи без пожртвуваност и напорна работа.ДЕВИЦААко сте во брак или имате деловен партнер, знајте дека оваа врска мора да се промени. Ова може да доведе до целосна одлука за развод, доколку сте во брак кој веќе е во криза. Но, тоа може да навести и промена во деловното партнерство што го бараа со години. 

Пронајдете не на следниве мрежи: