Груевски избришан од почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, донесени контроверзни измени на статутот на партијата

Груевски избришан од почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, донесени контроверзни измени на статутот на партијата

Мицковски и понатака кон незадоволното членство испраќа пораки дека ќе прави Влада. Овој пат обландата е неговиот Централен комитет. Тие го овластиле да составува Влада. Ова ќе беше во ред да беше возможно. Се знае дека според Уставот мандатот го добива тој што има најмногу пратеници. А тоа во овој случај не е Мицковски. Веројатно се игра на варијантата со ментална гимнастика да се држи под контрола незадоволното членство кое се погласно бара негова оставка.

Од вечер и Груевски, поради статутарни промени не е веќе почесен претседател. Избришана е оваа можност и функција од статутот.

Соопштението што беше лиферувано се обидува да создаде слика дека со овој статут Мицковски си го ограничил мандатот. На „само“ три пати по 4 години. И тоа било демек демократизација.

Вечерва Рангелова побара оставка од Мицковски поради 3 последователни изборни порази:

Рангелова за 24 вести: Мицковски треба да се оди веднаш

 

Пронајдете не на следниве мрежи: