Двајца романски пратеници се претепаа

Двајца пратеници се судрија на парламентарна седница во Романија.Конфликтот се случи меѓу Флорин Роман, заменик на Национал-либералната партија и Ден Вулчеану, независен заменик.Флорин Роман тврди дека Ден Вилчеану го нападнал додека излегувале од пленарната сала, удирајќи го со колено.Роман ќе оди во Националниот институт за судска медицина за да добие лекарско уверение, ќе поднесе барање за санкција на заменикот и ќе поднесе кривична пријава против него.Еве снимка снимена од надзорната камера на Парламентот, на која се гледаат двајцата во цврста прегратка, како се туркаат еден со друг, при што Вилчеану се обидува да го гризне Роман во лицето додека го држи за врат.Роман потоа ја промашува камерата бидејќи Вилчеану изгледа дека се подготвува да удри.Инаку, романските власти покренаа истрага за тепањето меѓу пратениците и наскоро ќе преземат мерки против нив. 

Пронајдете не на следниве мрежи: