„Жената не мора да раѓа деца“: Актерката без влакна на јазикот 

Мирјана Карановиќ проговори за тоа што не се реализира како мајка, но и за она што смета дека им се наметнува на жените.Актерката Мирјана Карановиќ во подкастот зборуваше за нејзините улоги, новите проекти, но и се отвори за своето детство и растење, како и за фактот дека не се исполнила како мајка, поради што често е мета на критики. “Бракот не ми се случи. Само некои големи љубови. Од нив не се родија деца. Никогаш не се прашував зошто е тоа така. Ако се родиш како маж, не е твоја улога да бидеш лидер во иднина, т.е. Не е страшно Жената не мора да раѓа деца . Многу жени не можат да имаат деца. Многумина не сакаат деца, некои сакаат многу деца. Доволно е што се преиспитувате, не ви требаат други луѓе да ве ставаат на тапет“, рече актерката во подкастот Tampon Zone” подкаст. кај Ива Параѓанин Лилиќ.„Луѓето треба да ги соберат главите, ми се чини. Да, што и да одлучиш во животот, каква и да е улогата што ќе одлучиш да ја преземеш, тоа е твое право. Дека можеш, дека не си помалку вредно човечко суштество. “, нареди таа.Актерката исто така верува дека, иако денешниот свет е многу поинаков од порано, жените сè уште чувствуваат притисок да се венчаат и да имаат деца.“Во времето на мајка ми, должноста на жената да се породи беше нешто што едноставно го прифатија како своја обврска. Беше во ред некој да бара од тебе да се омажиш и да родиш деца. Денес живееме во свет кој нуди различни можности за жените исто така и за мажите, но сепак има идеи и должности за тоа полесно некој да се омажи ластовичка отколку ако некој не се ожени“, смета Мирјана Карановиќ. View this post on Instagram A post shared by Tampon ZONA (@tamponzona)

Пронајдете не на следниве мрежи: