Изрекување на пресудата на Шешељ на 30 октомври

Претресниот совет на Хашкиот трибунал закажа за 30 октомври изрекување на првостепената пресуда на лидерот на Српската радикална партија, Воислав Шешељ, јави во петокот агенцијата Танјуг.

Шешељ, кој на трубуналот му се предаде во 2003 година, обвинет е за прогони на политичка, расна или верска основа, нехумани дела, убиство, мачење, круто постапување, разорување во БиХ, Хрватска и на подрачјето на Војводина.Обвинителот побара казна од 28 години затвор, а обвинетиот, кој се брани сам, ослободителна пресуда.
Maкфакс
Претресниот совет на Хашкиот трибунал закажа за 30 октомври изрекување на првостепената пресуд

Пронајдете не на следниве мрежи: