Исфрлила само една намирница од исхраната, а не е леб, се преполовила

Дали сте знаеле дека лажица масло содржи 120 калории? Една шолја тогаш треба да има околу 2000 калории. А, сега сетете се колку масло искористивте за денешниот ручек. И понатаму велите дека вие се дебелеете само од воздух?

Исфрлила само една намирница од исхраната, а не е леб, се преполовила

Всушност станува збор за масло, кое сега може да го исфрлите од кујната и да ја пржите храната на поздрав начин.

Нутриционистката Жулијана Хевер, вели дека постои начин храната да се подготви без масло.
Таа го исфрлила маслото од исхраната целосно и тогаш открила дека не е неопходно, дури и кога ја пржиме храната.

Мислев дека нема да можам, но се изненадив. Голем број од зеленчукот може да се пропржи без масло, бидејќи испушта сопствени сокови или вода. Маслото не ни е потребно. Ако се прашувате дали зеленчукот некогаш ми се залепил за тавата, ќе ви кажам дека се случило тоа, но јас додавам вода и продолжувам да готвам – навела Ана.

По два месеци забележала видливи резултати. Најпрво стомакот почнал полека да ѝ се намалува, а со текот на времето разликата станала поголема.

Пронајдете не на следниве мрежи: