Лажни масерки и влегле дома и ја ограбиле 5,5 милиони денари

87 годишна старица од Загреб настрадала од две 20 годишни девојки, кои се појавиле на нејзината врата да и понудат масажа. Откако и ја кажале својата поволна понуда со попусти за пензионери и без излегување од нејзиниот стан, а биле прилично упорни, старицата кој сама вели била наивна ги пуштила да влезат.
И додека едната девојка ја масирала старицата другата како да знаела точно каде таа ја крие животната заштеда, па и ги собрале сите пари, поточно 700,000 куни, околу 5 и пол милиони денари.
Полицијата веднаш дошла кај старицата во станот и го пребарала местото за траги од делото, но не пронашле ништо. На старицата и покажале многу фотографии, но не препознала ни една од девојките на нив. Старицата изјавила „Сите масажи кои во животов и онака не можев да си ги дозволам, сега ми излегоа низ нос“.87 годишна старица од Загреб настрадала од две 20 годишни девојки, кои се појавиле на нејзината врата да и понудат мас

Пронајдете не на следниве мрежи: