Милионер се откажал од се и станал бездомник за да докаже дека СЕКОЈ МОЖЕ ДА ЗАРАБОТИ МИЛИОН, а потоа МУ СЕ СЛУЧИЛО НАЈЛОШОТО НЕШТО НА СВЕТОТ ОД ШТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ

Мајк Блеј намерно се откажа од својата успешна компанија, милиони и стана бездомник заради експеримент за да докаже дека е способен да започне од нула и да заработи милион долари за 12 месеци.Пред четири години, среде пандемијата „Ковид-19“, Мајк Блек ја напушти својата работа од милион долари и ги напушти сите придобивки што ги имаше во животот и го започна животот како бездомник.Ја „исчисти“ банкарската сметка, се поздрави со семејството и тргна да докаже дека може да се врати за 12 месеци со милион во рака.Предизвикот „Враќање милион долари“ е создаден за да ги инспирира другите и да докаже дека е можно да се успее и покрај тоа што нема ништо.Во едно видео, тој објасни како неговите први чекори биле наоѓање место за спиење бесплатно, во замена за работа.„Подготвен сум да спијам на подот, на каучот, не е важно“, рекол тој.На крајот, Блек стапил во контакт со странец на Крегслист кој му дозволил да спие во комбето бесплатно.Ова му овозможи на Блек да почне да работи на својот камбек, а неговиот прв потег бил фокусиран на продажба на мебел на Craigslist за профит.
На страна, тој исто така почнал да работи чудни работи како телемаркетинг и испорака.„Една од најдобрите работи за продажба се масите“, рече тој. „Почнав да земам реклами на Craigslist во бесплатниот дел, да ги ставам на Facebook Marketplace и да ги продавам за профит. Се претставив како посредник, управувајќи со сета логистика помеѓу купувачот и продавачот.Вториот ден Блек заработил 250 долари и го заштедил секој денар. За време на оброците јадел само грав и обични шпагети.Следната фаза од планот на Блек бил да открие каков бизнис сака да започне. Првата идеја била да започне бизнис во областа на чистење деловни простории, подоцна тој решил да основа бренд за кафе, кој средствата ги донирал за спасување животни.Но, за жал, Блек претрпе серија сериозни неуспеси во неговиот експеримент, од кои првиот се случи кога на неговиот татко му бил дијагностициран рак во четвртата фаза.И покрај обидот да се справи и да продолжи, Блек потоа и самиот почна да страда од здравствени проблеми – вклучувајќи две автоимуни болести и тумор на колкот. Но, со уште два месеци од експериментот, Блек на крајот донесе одлука да го заврши проектот.Тој рече дека ги поминал „најлошите шест месеци од неговиот живот“ и дека морал да се стави себеси на прво место и да се фокусира на она што е важно.Сепак, тој заработил 65 илјади долари, што сепак е импресивен подвиг.„Официјално решив да го завршам проектот предвреме. Здравјето ми се влоши до тој степен што морам да почнам да се грижам за тоа“, изјави Блек.„Многу од она што излезе за мене е она што е навистина важно, здравјето и благодарноста.

Пронајдете не на следниве мрежи: