МУДРОСТ: Ви требаат 10 секунди за да ја прочитате, а ќе ја помните цел живот

Loading...

Ова е една стара арапска поговорка. Не се знае ниту авторот ниту периодот на настанување, но во една реченица се крие универзална и безвременска вистина.
Си бил еднаш еден арапски мудрец. Сите негови ученици ги учел само на една работа:
Четири работи не можат да се вратат:
-изговорениот збор,
-фрлената стрела,
-младоста и
-пропуштената прилика !

loading...