Најдобрата фотографија од Светското првенство

Фудбалскиот сојуз на Сенегал, на својот Инстаграм профил сподели фотографија од мечот со Полска, која во голем број е споделена на светските медиуми и веднаш е прогласена за најдобра до сега на Светското првенство во Русија.
Според коментарите, оваа фотографија ги претставува сите вредности на спортот, заедништвото, спортското однесување и борбата против расизмот.

Пронајдете не на следниве мрежи: