Новинар од “1ТВ“ се пријавил да даде исказ за “Рекет“

Loading...

Новинар од “1ТВ“ телевизијата се пријавил да даде исказ во Обвинителството во врска со случајот “Рекет“, објави ТВ “Телма“.
Новинарите на “1ТВ“ се на принуден одмор до 15 август, а во средата беше емитувано последното издание на Централниот дневник.
Од ОЈО во петокот информираа дека во врска со истрагата за “Рекет“ изјава дале градоначалникот на општина Карпош и градоначалничката на општина Битола.
Вештачењата на прибраниот обемен материјал од извршените претреси е во тек. По наредба на Обвинителството се врши и вештачење на содржината на пронајдениот и одземен втор мобилен телефон на Јавниот обвинител.

loading...