Ноќеска се прешкртани написите во Скопје и Битола кои вчера беа додадени на спомениците, дека се од хеленски период

Loading...

Ноќеска се прешкртани написите во Скопје и Битола кои вчера беа додадени на спомениците, дека се од хеленски период.

Кралевите на Античка Македонија како Пердика I, Архелај I, Аминта III, Александар II, Филип III и други добија табли со кои се припишуваат на грчкaта историја…

На твитер се појави и видео од акцијата на шкртањето. Истото најверојатно се случило ноќеска. Не се гледаат лица.

Обоена е и таблата пред споменикот на Филип Втори на плоштадот Магнолија.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...