Ова дете е мал херој: Дознајте што направи, светот е воодушевен

Тјернан Мекрејди однесе 18-годишна девојка на сигурно откако забележал дека ќе ја кидна*ираат, а полицијата вели повеќето возрасни би се шокирале во таква ситуација.
Момче од Северна Ирска спаси тинејџерка од кидна*ирање, откако видел како тројца на сила се обидуваат да ја внесат во комбе, а тој почнал да вика, пишува Мирор.


Настанот се случил во Дери, а момчето викало по кидна*ерите, се додека тие не се откажале од намерата и не ја оставиле девојката. Мекрејди ѝ помогнал да побегне.
Полициската служба на Северна Ирска, го нарече момчето херој, а тој доби и медал на честа. Полицијата на Фејсбук му се заблагодари.